AB dots

Onze speciale verantwoordelijkheid


Met onze geschiedenis als familiebedrijf voelen wij een speciale verantwoordelijkheid voor de toekomst en de volgende generatie. Wat betekent dit concreet?

AB dots


Gezond, veilig en met plezier werken

Onze medewerkers zijn de ruggengraat van ons bedrijf. Zij werken hard en met passie voor de zaak. Daarom maken wij er werk van dat zij dit met plezier en op een gezonde en veilige manier kunnen doen. Ons doel is dat zij duurzaam inzetbaar zijn. Hoe zorgen we hiervoor?

 

Wie weten dat beter dan onze werknemers zelf? AB Texel Group hecht daarom veel waarde aan medezeggenschap en een open dialoog met vakbonden en de ondernemingsraad.

 

Met zoveel zwaar en bewegend materieel is het onze prioriteit om arbeidsrisico’s te minimaliseren. Daarom werken wij met het OHSAS 18001-systeem.

 

Onze groene stip: zorg voor het milieu

Transport is helaas belastend voor het milieu maar wij pakken dit aan. In ons logo ziet u daarom een groene stip. Die stip symboliseert onze toewijding aan duurzaamheid. Dit maken wij realiteit door het gebruik van schonere brandstoffen en het verbeteren van de infrastructuur. Zo verkleint AB Texel Group haar CO2-footprint. Enkele voorbeelden:

 

  • Een deel van ons wagenpark rijdt al op LNG en we breiden dit verder uit.
  • Onze planners maximaliseren met behulp van ons transportmanagementsysteem (TMS) de
    bezetting van ons wagenpark en de reductie van het aantal lege kilometers.
  • Met onze leveranciers ontwerpen we lichtere trailers om meer lading te transporteren tegen
    lagere kosten én een lagere CO2-uitstoot per vervoerde ton.

 

Ons ISO14001-certificaat borgt alle milieumaatregelen.

 

Duurzame samenwerking

Samen bereik je meer dan alleen. Wij steken dan ook veel tijd in langdurige samenwerkingsverbanden met onze ketenpartners, onder meer op het gebied van duurzaam ondernemen.

 

Een goede buur is beter dan een verre vriend

AB Texel Group is via Stichting A-wareness nauw betrokken bij de gemeenschappen waar wij onze vestigingen hebben.