AB dots

Ons transportbedrijf: een succesverhaal vanaf 1890


AB Texel Group ontstond toen 3 familiebedrijven in 2015 hun krachten bundelden:

  • AB Texel (1923)
  • Butter Group (1931)
  • A-ware Logistics (1890)

 

Maar hoe startte het allemaal? Laten we terug gaan naar het begin.

AB dots


AB Texel: Fouragehandel wordt transportbedrijf

Aad Bakker start in 1923 een fouragehandel. Daar bleef het bij totdat de 4de generatie het roer omgooide. De fouragehandel werd een transportonderneming met 2 vrachtwagens. Dat aantal groeide snel. Medio 2015 beschikte AB Texel over meer dan 450 trucks in verschillende landen. Het bedrijf specialiseerde zich in het vervoer van aardappelenveevoer, meel en vloeibare zuivel.

 

Butter Group: Schepen en vrachtwagens

In 1931 startte Cor Butter met 1 motorschuit een beurtdienst onder de naam ‘De Westfries’. Dit was het begin van wat later de Butter Group zou gaan heten. Laden en lossen ging toen nog met de hand. De vloot breidde zich snel uit met schepen én vrachtwagens. Vandaag de dag vervoert de Butter Group, nu AB Butter, aardappelen, graan, wortels, uien en andere losgestorte agrarische producten in grote delen van Europa.

 

A-ware Logistics: Passie voor zuivel

A-ware Logistics was tot het ontstaan van AB Texel Group onderdeel van Royal A-ware. Een familiebedrijf gespecialiseerd in het rijpen, versnijden, verpakken, opslaan, vervoeren en verhandelen van kaas. Royal A-ware ontstond in 2010 uit de fusie van de familiebedrijven Bouter en Anker. Naast kaas vervoert A-ware Logistics, nu AB Texel Fresh Transport, tal van andere versproducten zoals vlees(waren), groente en fruit.