Wij steunen de Benefrietjes campagne


Het coronavirus houdt ons land nog steeds in de greep. Op dinsdag 21 april werd duidelijk dat de strengere maatregelen op veel gebieden voorlopig in tact blijven. Restaurants, cafés en andere horecazaken blijven de komende tijd verplicht gesloten. Omdat vooral de horeca groot afnemer is van frietaardappelen, blijven hier nu dus bergen van over. Daarom heeft Brancheorganisatie Akkerbouw in samenwerking met Ontwerpbureau Doordacht de #Benefrietjes campagne gelanceerd.

AB dots


Benefrietjes campagne
Aardappeltelers verwachten een overschot van 1 miljard kilo frietaardappelen. Om voedselverspilling te voorkomen en alle bedrijven die afhankelijk zijn van de aardappelconsumptie te ondersteunen, is de Benefrietjesactie gelanceerd. Iedereen wordt opgeroepen om mee te helpen om het overschot te verkleinen. Meehelpen is bovendien nog hartstikke leuk ook, want het enige wat je ervoor hoeft te doen is frietjes eten.

 

Benefrietjes bij AB Texel Group
Als marktleider in het aardappeltransport hebben wij natuurlijk ook te maken met de afgenomen vraag naar frietaardappelen. Wij dragen dan ook graag ons steentje bij aan de Benefrietactie. Zo doopten wij onlangs onze ‘Snackdag’ op het kantoor in Lelystad al om tot ‘Patatdag’ en besteden we op onze socialmediakanalen aandacht aan de actie door onze collega’s en volgers op te roepen om meer frietjes te eten. Bovendien hebben wij ons kantoor langs de A6 in Lelystad opgefleurd met grote posters van de Benefrietjesactie.

 

Thuisbezorgdactie voor chauffeurs
De Benefrietjesactie sluit ook mooi aan op ons eigen initiatief om chauffeurs te bedanken voor hun inzet in deze moeilijke tijd. AB Texel Group heeft namelijk voor alle chauffeurs een tegoed beschikbaar gesteld om te besteden op Thuisbezorgd.nl. Hiermee willen wij onze chauffeurs bedanken voor hun inzet én helpen we hen om onderweg een lekkere maaltijd te kunnen eten. Een bijkomend voordeel is natuurlijk dat zij met dit tegoed ook maaltijden met frietjes kunnen bestellen. Dit juichen wij dan ook van harte toe!


Naar overzicht