Food activiteiten Ecotrans naar AB Transport Group


AB Transport Group neemt per 1 mei 2017 de Food transportactiviteiten van Ecotrans over. Ecotrans gaat zich focussen op de Feed activiteiten. De overname biedt Ecotrans de mogelijkheid om nog beter in te spelen op de ontwikkelingen in de agrarische bulksector en de efficiency te vergroten. AB Transport Group breidt haar netwerk in Food transport hiermee verder uit.

AB dots


In 2015 nam Ecotrans de activiteiten van JCL Heerenveen over. Hierdoor zijn er diverse “Food” gerelateerde opdrachtgevers geïntegreerd binnen de Ecotrans organisatie. Om in te kunnen blijven spelen op de ontwikkelingen in de agrarische sector en aan de behoeftes van de Ecotrans klanten te blijven voldoen, heeft Ecotrans besloten de “Food” gerelateerde activiteiten af te stoten en zich volledig te richten op “Agri Feed” als core business. Dit houdt in dat per 1 mei 2017 de samenwerking met de “Food” klanten zal worden overgedragen aan AB Transport Group. De Ecotrans werknemers die momenteel betrokken zijn bij deze werkzaamheden zijn allen geïnformeerd en blijven van werk verzekerd.

Roel den Hollander, algemeen directeur van Ecotrans: “Door het overdragen van deze buiten onze scoop vallende activiteiten kan Ecotrans zich volledig op haar kernactiviteiten in met name het mengvoer richten. AB Transport Group heeft aangegeven in de tak Food te willen groeien en is daarom voor ons de gewenste partij om met deze gewaardeerde klanten verder te gaan.” Dennis Wetenkamp, directeur van AB Transport Group, vult aan: “Het werk dat we hierbij overnemen sluit uitstekend aan bij onze bestaande activiteiten in de Food branche. Onze gemotiveerde medewerkers en moderne wagenpark van ca. 1.000 trucks biedt veel mogelijkheden om de wensen van de klanten te vervullen. We zijn gespecialiseerd in het vervoer van losgestorte agrarische producten, gekoelde foodproducten, meel, veevoer en vloeibare zuivel. Dit nieuwe werk sluit goed aan bij onze specialismes.”


Naar overzicht