AB Transport Group nieuwe sponsor schaatsploeg


AB Transport Group sponsort komend seizoen de schaatsploeg van coach Jillert Anema. De schaatsploeg bestaat uit dertien schaatsers die het langebaan- en marathonschaatsen combineren. AB Transport Group en Royal A-ware richten zich op het marathonschaatsen. Ingenieursbureau CLAFIS Ingenieus richt zich op de langebaanploeg.

AB dots


Schaatscoalitie: langebaan en marathon versterken elkaar

De combinatie langebaan- en marathonschaatsen was de afgelopen twee jaar absoluut succesvol te noemen. “Door langebaanschaatsers en marathonschaatsers van elkaar te laten leren krijg je de beste rijders”, zo verkondigde Anema destijds. De schaatscoalitie bestaat uit de volgende ploegen:

  • AB Transport Group herenploeg: Erik-Jan Kooiman, Niels Mesu, KC Boutiette (USA) en Ewen Fernandez (France). Naar een vijfde rijder wordt nog gezocht.
  • Royal A-ware herenploeg: Jorrit Bergsma, Arjan Stroetinga, Bob de Vries, Evert Hoolwerf en Simon Schouten.
  • Royal A-ware damesploeg: Carien Kleibeuker, Irene Schouten en Heather Bergsma-Richardson.
  • Zoals ook de afgelopen twee seizoenen het geval was, komen alle rijders op de langebaan uit in het zwart/rode pak van CLAFIS. Het ingenieursbureau gaf al eerder aan de steun aan coalitie tot na de Olympische Spelen te garanderen.

 
AB Transport Group en Royal A-ware zijn beide onderdeel van familiebedrijf Royal A-ware Food Group. Beide bedrijven kijken uit naar een groots marathonseizoen met mooie wedstrijden en veel overwinningen. “We blijven onze marathonploeg ondersteunen, zodat de continuïteit van de schaatscoalitie gewaarborgd blijft”, aldus CEO Jan Anker van het familiebedrijf. Schaatsen past goed bij het oer-Hollandse product kaas waar wij dagelijks mee werken.” AB Transport Group is in heel Europa actief, maar heeft haar wortels in Nederland. “Marathonschaatsers zijn nuchtere Hollandse mannen en vrouwen die keihard werken om hun doel te bereiken”, geeft Adriaan Vis, directeur van AB Transport Group aan. ”Deze mentaliteit zien we ook bij onze medewerkers en klanten.”

 

Internationale ambities op de lange baan

Bert Jonker, directeur van CLAFIS over de schaatscoalitie: “Ik heb een heilig geloof in ons verbindende concept dat tot nog toe heel succesvol is geweest en dat ik met groot vertrouwen gecontinueerd zie tot de Olympische Spelen in 2018.” Met Bergsma-Richardson, Boutiette en Fernandez blijft de coalitie overigens ook trouw aan de internationale ambities. Een doelstelling van het eerste uur. “Ons streven is altijd geweest kansen te bieden aan internationaal talent, de schaatssport naar een hoger niveau te brengen en de competitie te bevorderen“, verklaart Jonker. “In de combinatie Anema en deze drie toppers heb ik het grootste vertrouwen. ”De focus van de schaatscoalitie is aangescherpt.

 

 

 


Naar overzicht