AB Texel Group breidt wagenpark uit met LZV's


AB Texel Group breidt het wagenpark uit met LZV's (langere en zwaardere vrachtwagencombinaties). De LZV's worden ingezet bij AB Texel Fresh Transport, het AB bedrijf dat gekoelde foodproducten vervoert in West-Europa.

AB dots


Op vrijdag 10 juli is de eerste LZV afgeleverd. Fresh chauffeur Niels van der Meij, die speciaal is opgeleid om LZV's te rijden, nam de eerste combinatie in ontvangst. Hij zal geconditioneerde levensmiddelen als kip, vlees, groente, fruit en kaas gaan vervoeren met zijn nieuwe combinatie.

Met de LZV's kunnen grotere volumes vervoerd worden. Het brandstofverbruik is niet veel hoger dan bij een reguliere trailer. Per vervoerde ton wordt dan ook een aanzienlijke brandstofbesparing en CO2 reductie gerealiseerd.

AB Texel Group heeft de ambitie het wagenpark te verduurzamen. Zo rijdt een aantal trucks op LNG en ontwikkelt het bedrijf samen met haar leveranciers lichtere trailers waardoor de CO2 uitstoot per vervoerde ton vermindert. Daarnaast wordt met behulp van een uitgekiend Transport Management Systeem het leeg rijden verder teruggedrongen. Ook het dichte netwerk van AB Texel Group maakt het mogelijk zeer efficiënt en dus duurzaam te rijden.


Naar overzicht